Afspraken met de Branche

ProVoet en Stipezo

Arkada Erkend!

Een mooie PowerPoint presentatie die je mag gebruiken om je vaardigheid in de UniBrace techniek te promoten en bijvoorbeeld de huisartsen en podotherapeuten in de omgeving van je praktijk te informeren. We horen vaak dat andere disciplines geïnteresseerd zijn en meer informatie willen. Hiermee heb je een mooie start om je praktijk en je specialisatie uit te lichten. Je mag de presentatie aanvullen met eigen materiaal. Je mag geen informatie verwijderen. Je mag de presentatie of de inhoud ook niet met anderen delen, kopiëren of tonen voor andere doeleinden dan beschreven, zonder onze toestemming vooraf.We zijn super blij en trots jullie te mogen vertellen dat de Arkada Methode vanaf nu officieel erkend wordt in onze branche!

De erkenning door Provoet, Stipezo én de NVvP, zorgt ervoor dat gecertificeerde specialisten, verzekerd zullen zijn voor aansprakelijkheid, bij het uitvoeren van een Arkada behandeling. Dit geldt bijvoorbeeld voor de aansprakelijkheidsverzekering in het ProVoet collectief, maar ook via een individueel afgesloten verzekering.

Omdat de Richtlijnen van ProVoet en Stipezo een klein beetje verschillen moesten er verschillende afspraken gemaakt worden. Voor e erkenning van de NVvP geldt; de behandelaar dient gecertificeerd te zijn en de grenzen van bekwaam- en bevoegdheid in acht te nemen.

De gemaakte afspraken, vind je hieronder geordend per organisatie. 

Het is belangrijk dat alle gecertificeerde Arkada specialisten, zich op de hoogte stellen van de afspraken van de brancheorganisatie waar je lid van bent. Want je lidmaatschap van een brancheorganisatie is niet vrijblijvend. De gemaakte afspraken zijn heel belangrijk voor een goede verstandhouding met andere voetzorgprofessionals en huisartsen, maar vooral ook voor je eigen juridische positie. Als je namelijk een techniek uitvoert die door de branche niet wordt erkend, dan ben je persoonlijk aansprakelijk voor onverhoopte (letsel) schade. Je aansprakelijkheidsverzekering biedt namelijk geen dekking, in geval van een onrechtmatige daad. 

© Copyrights - Cindy Oosterkamp Kopiëren van materiaal is niet gewenst! -Bedankt voor uw begrip-