SPECIALISTEN REGISTER

Nederland en België

Arkada en Brace M specialisten te vinden per provincie

In ons register kun je zoeken naar een specialist in jouw omgeving. Handig als je een patiënt bent die iemand zoekt met kennis van zaken. Maar ook als je als pedicure, podoloog, podotherapeut, huisarts of chirurg een patiënt wilt verwijzen naar een specialist die onze methodes beheerst.

Alle specialisten die bij ons zijn aangesloten staan gerangschikt per provincie (inclusief België), zodat je makkelijk iemand in je omgeving kunt vinden. Ook kun je zien welke opleiding en specialisatie hij of zij precies heeft. 

Arkada Certificering

 De Arkada methode is een specialisatie na het behalen van het medisch pedicure diploma.

Specialisten kunnen 1e en 2e graad gecertificeerd zijn.

1e graad is de basis opleiding, waarin we de ingroeiende nagel (unguis pseudo incarnatus) leren behandelen.

In 2021 wordt een vervolg cursus ontwikkeld voor medisch pedicures om nog een stap verder te mogen gaan. Arkada 2, gaat zich specifiek richten op de ingegroeide nagel (unguis incarnatus). De medisch pedicure met dat certificaat en lid van de stichting, kan dan met toestemming van de huisarts ook de Arkada methode inzetten in geval van ingroei met ontstekingsverschijnselen.

Op dit moment is er al een groep 2e graads specialisten in Nederland, met een certificaat afgegeven voor 01-01-2021. Zij kunnen deze service al bieden, mits zij lid zijn van Stichting Arkada Nederland en gaan voldoen aan de 3-jaarlijkse nascholingsverplichting. 

 

UniBrace certificering

Voor UniBrace is er 1 certificaat.  UniBrace een verdieping van en aanvulling op de in ons land traditionele nagelregulatie methoden door middel van beugels.

© Copyrights - Cindy Oosterkamp Kopiëren van materiaal is niet gewenst! -Bedankt voor uw begrip-