OVER DE STICHTING…

Hoe het begon...

 

In 2017 hebben wij kennis gemaakt met Adrian Arkada en Daniel Abratkiewicz uit Wroclaw in Polen. Zij zijn de ontwikkelaars van de Arkada Methode en het Unibrace systeem. Sinds 2023 is de naam van UniBrace door een bedrijfssplitsing in Polen veranderd in Arkada’s Brace M. Dezelfde beugel, maar verbeterd en verder doorontwikkeld.

 

Die ontmoeting was bijzonder en we hadden gelijk het gevoel dat dit voor ons een verandering zou gaan betekenen. Naast het feit dat de heren erg aardig zijn en we een fijne persoonlijke click hebben, zijn ze zeer professioneel en echte perfectionisten.

 

Zij brachten ons een schat aan vakkennis en creativiteit, maar vooral een andere, technischer, kijk op nagelregulatie. Voor het eerst leerden wij hoe nagelregulatie precies werkt, welke krachten er meespelen en vooral hoe we ingroeiende nagels beter dan ooit tevoren kunnen manipuleren met bijna een verwaarloosbaar risico op complicaties. Dat klinkt geweldig toch! 

 
Inmiddels is onze samenwerking uitgegroeid tot een partnerschap en is Cindy in Nederland, de instructeur voor alle trainingen en distributeur voor producten die horen bij de Arkada methode en Arkada’s Brace M.

De trainingen zijn professioneel en voldoen aan alle Richtlijnen uit onze branche. Alle instrumenten zijn gepatenteerd en hebben een Europese medische goedkeuring en CE keurmerk met registratienummer. Alle verzorgingsproducten hebben het GMP certificaat.

 

 

WAT DOET STICHTING ARKADA NEDERLAND?

 

 

De stichting hebben we opgericht omdat wij vinden dat deze fantastische technieken, de aandacht moeten krijgen die ze verdienen.

Omdat we steeds meer gecertificeerde specialisten in ons land hebben, die onze interesse en visie delen en in de technieken hebben geïnvesteerd, willen we hen graag meer kunnen bieden.

Daarom zetten wij ons in voor àlle gecertificeerde Arkada’s methode  én

Arkada’s Brace-M specialisten in Nederland.

Dus ook voor jou!

Ons doel is: 

 • Het bevorderen van de bekendheid van de Arkada Methode en Arkada’s Brace-M (UniBrace) bij het publiek, onze potentiële cliënten
 • Landelijke bekendheid bevorderen van de methodes bij andere disciplines als huisartsen en podotherapeuten en podologen en zelfs chirurgen, zodat het behandelprotocol bij die disciplines wordt uitgebreid met onze technieken
 • Landelijke groei van het aantal Arkada en Brace M specialisten
 • Opbouwen van een landelijk netwerk voor onze ingroeiende nagelspecialisten
 • Stimuleren van innovatie binnen ons beroep 

Om dit doel te bereiken hebben wij deze website ontwikkeld met informatie over de Arkada methode en het Brace-M systeem. Ook vind je hier het specialisten register, waarin iedereen een specialist in de buurt kan vinden. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je meer informatie over wat wij je kunnen bieden.

 

ERKENNING BRANCHE ORGANISATIES

In december 2020 is ons eerste doel, erkenning van de Arkada Methode door de branche bereikt. Daar zijn we erg trots op. We hebben de goedkeuring van de branche organisaties ProVoet en Stipezo gekregen, maar ook van de NVvP, de podotherapeuten vereniging. Daar zijn we erg trots op!

Als Stichting gaan we een overkoepelende rol vervullen. De Stichting is het kwaliteitskeurmerk voor Arkada- en Brace-M / UniBrace specialisten in Nederland. Dat houdt in dat wij toezien op de lesinhoud van bij ons aangesloten instructeurs. Alleen certificaten, uitgegeven door instructeurs die bij de Stichting zijn aangesloten, worden in Nederland door ProVoet erkend. Ook geldt er vanaf 1 januari 2021 een 3 jaarlijkse nascholing verplichting voor Arkada’s Methode specialisten, die bij ProVoet zijn aangesloten. Je kunt de afspraken die we hebben gemaakt met beide branche organisatie inzien door hier te klikken.

Wat maakt Arkada en Brace-M  specialisten zo speciaal?

Probleem Oplossers

Voor ieder probleem een oplossing, maatwerk voor iedere nagel!

Vernieuwend

Open staan voor nieuwe ideeën, nieuwe technieken. Innovatie.

Creatief

Het geduld hebben om steeds weer out of the box te denken. Bijna niets is fout, bijna alles mag!

Professioneel

Binnen onze beroepsgrenzen kan en mag heel veel als je durft en contact maakt met collega’s en andere disciplines.

HELP JE MEE?

Om het werk van de stichting mogelijk te maken, vragen wij, Arkada- en Brace M specialisten, ons te steunen. Het lidmaatschap voor 2024 bedraagt 19,95 vrij van BTW.

Wij bieden je;

 • Registratie in het specialisten register op deze site, om je vindbaarheid voor iedereen die een nagelregulatie specialist nodig heeft te vergroten
 • Nieuwsbrief met actualiteiten rondom beide technieken, productinformatie en casuïstiek besprekingen, om je kennis en creativiteit te blijven stimuleren.
 • Gratis beeldmateriaal om zelf te gebruiken voor promotie
 • Gratis Promotie post voor je eigen Social Media
 • Besloten Facebook groep:  je mag er je vragen stellen of je resultaten delen.
 • Besloten Leden omgeving op deze website. Hier vind je exclusieve materialen en informatie
 • Reclame via vakbladen en VTV beurs
 • Toegang tot 8 gratis exclusieve full color flyers, met clienten informatie  (pdf download)

Wil jij de stichting steunen en helpen de bekendheid van onze specialisaties te vergroten? Vul dan het aanmeldingsformulier in of stuur een geprinte versie naar: info@stichtingarkadanederland.nl

Je ontvangt ieder jaar in december een factuur van ons. Na betaling worden je gegevens verwerkt en ontvang je je Facebook Promo via de besloten Facebook groep “Stichting Arkada Nederland Ledengroep”.

Je kunt je uiteraard ook weer afmelden via een mailtje aan ons. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar met een opzegtermijn 1 maand. Het contributiegeld wordt niet naar rato verrekend ivm het geringe bedrag, wij rekenen op je begrip.

 

Hebben jullie behoefte aan andere ondersteuning, dan wij nu bieden, ideeën of verzoeken,

neem dan contact met ons op. Wij staan open voor suggesties.

Informatie folders

Naast de website hebben we een aantal flyers ontwikkeld die je via onze ledenomgeving gratis kunt downloaden om uit te printen of als pdf aan je clienten te sturen. De flyers hebben een mooie, frisse, informatieve en professionele uitstraling waarmee je als praktijk goed voor de dag komt bij cliënten en collega voetzorgprofessional. Op alle flyers is ruimte voor je praktijkinfo. 

Er zijn 8 verschillende flyers;

 • Huisartsen (of natuurlijk podotherapeuten) met combi info voor Arkada en Brace-M informatie
 • Huisartsen (of podotherapeuten) met Arkada methode informatie
 • Huisartsen (of podotherapeuten) met Brace-M informatie
 • Cliënten vóór de Arkada behandeling
 • Cliënten ná de Arkada behandeling
 • Cliënten voor een Brace-M behandeling
 • Cliënten na een Brace-M behandeling

Wie zijn wij?

Cindy Oosterkamp

Cindy Oosterkamp

Bestuurslid en voorzitter

Cindy is medisch pedicure en 1e en 2e en 3e graad gecertificeerd Arkada specialist en Brace-M specialist. Zij is dé instructeur voor beide methodes in Nederland. Zij schrijft ook alle Nederlandse lesmateriaal en maakt de vertalingen voor reclamemateriaal uit Polen. De trainingen worden gegeven onder de naam van haar bedrijf Love4Feet, waar je ook haar webshop kunt vinden om alles op gebied van Arkada en Brace-M (UniBrace) in te kopen.

Cindy heeft haar medisch pedicure praktijk, bij haar thuis in Enschede, waar ze met veel passie haar cliënten behandelt en ook de privélessen verzorgt, als ze niet op locatie is. Qua behandelingen is ze volledig gericht op cliënten met ingroeiende nagels. 

Roy Oosterkamp

Roy Oosterkamp

Bestuurslid en penningmeester

Roy is de echtgenoot van Cindy en haar steun en toeverlaat. Nu dus ook officieel zakelijk, want hij neemt het stokje over van Yvonne.

Naast dat hij zorgt dat achter de schermen van de stichting alles reilt en zeilt, doet hij dat ook voor de webshop Love4Feet.nl, waar zowel de voetzorg professional alles op gebied van Arkada en Brace-M (UniBrace) kan kopen. Ook de consument vind hier fijne verzorgingslijnen.

Roy is een geboren ondernemer, maar tegenwoordig is hij in het dagelijks leven MBO-docent en geeft hij les in ICT Virtualisatie en Security.

© Copyrights - Cindy Oosterkamp Kopiëren van materiaal is niet gewenst! -Bedankt voor uw begrip-