OVER DE STICHTING…

Hoe het begon...

 

In 2017 hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met Adrian Arkada en Daniel Abratkiewicz uit Wroclaw in Polen. Zij zijn de ontwikkelaars van de Arkada Methode en het Unibrace systeem.

Die ontmoeting was bijzonder en we hadden gelijk het gevoel dat dit voor ons een verandering zou gaan betekenen. Naast het feit dat de heren erg aardig zijn en we een fijne persoonlijke click hebben, zijn ze ook zeer professioneel en echte perfectionisten. Zij brachten ons een schat aan vakkennis en creativiteit, maar vooral een andere kijk op de nagelregulatie methoden die wij al kennen. Voor het eerst leerden wij hoe nagelregulatie precies werkt, welke krachten er meespelen en vooral hoe we ingroeiende nagels beter dan ooit tevoren kunnen manipuleren met bijna een verwaarloosbaar risico op complicaties. Dat klinkt geweldig toch!

 

Inmiddels is onze samenwerking uitgegroeid tot een landelijk instructeur schap en een landelijk distributeur schap voor alle trainingen en producten die samenhangen met de Arkada en UniBrace methodes.

De trainingen zijn professioneel en voldoen aan alle Richtlijnen uit onze branche. Maar ook de instrumenten zijn professioneel, gepatenteerd en hebben een Europese medische goedkeuring en CE keurmerk met registratienummer.

 

WIJ ZIJN STICHTING ARKADA NEDERLAND

Als stichting zetten wij ons in om meer bekendheid te geven aan de Arkada en UniBrace methodes voor de behandeling van ingroeiende nagels. Wij brengen de mogelijkheden die wij als pedicures hebben om ingroeiende nagelproblematiek op moderne, innovatieve, non-invasieve wijze aan te pakken, onder de aandacht van het publiek en andere voetzorgverleners.

Zo willen we zorgen dat jullie, na het volgen van de cursus, goed van start kunnen met deze mooie technieken en helpen om cliënten met ingroeiende nagelproblematiek, de weg naar jullie praktijk te laten vinden.

Om dit doel te bereiken hebben wij deze website ontwikkeld met informatie over de Arkada methode en het UniBrace systeem.

Als stichting bieden wij je de mogelijkheid je te registreren op deze website in het specialisten register.  Men kan per provincie een collega in de buurt vinden die één of beide technieken beheerst.

ERKENNING BRANCHE ORGANISATIES

In december 2020 is ons eerste doel, erkenning van de Arkada Methode door de branche bereikt. Daar zijn we erg trots op. We hebben de goedkeuring van de branche organisaties ProVoet en Stipezo gekregen, maar ook van de NVvP, de podotherapeuten vereniging. Daar zijn we erg trots op!

Als Stichting gaan we een overkoepelende rol vervullen. De Stichting is nu het kwaliteitskeurmerk voor Arkada specialisten in Nederland. Dat houdt in dat wij toezien op de lesinhoud van bij ons aangesloten instructeurs. Alleen certificaten, uitgegeven door instructeurs die bij de Stichting zijn aangesloten, worden in Nederland door ProVoet erkend. Ook geldt er vanaf 1 januari 2021 een 3 jaarlijkse nascholing verplichting. Je kunt de afspraken die we hebben gemaakt met beide branche organisatie inzien door hier te klikken.

 

 

Je ontvangt ieder jaar in december een factuur van ons. Na betaling worden je gegevens verwerkt en ontvang je je Facebook Promo via de besloten Facebook groep “Stichting Arkada Nederland Ledengroep”.

Je kunt je uiteraard ook weer afmelden via een mailtje aan ons. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar met een opzegtermijn 1 maand. Het contributiegeld wordt niet naar rato  verrekend ivm het geringe bedrag, wij rekenen op je begrip.

 

Hebben jullie behoefte aan andere ondersteuning, dan wij nu bieden, ideeën of verzoeken,

neem dan contact met ons op. Wij staan open voor suggesties.

 

Informatie folders

Naast de website hebben we een aantal flyers ontwikkeld die tegen een kleine vergoeding gekocht kunnen worden. De flyers hebben een mooie, frisse, informatieve en professionele uitstraling waarmee je als praktijk goed voor de dag komt bij cliënt en collega professional. Op alle flyers is ruimte voor je praktijkinfo. Bekijk ze hier

Er is een flyer met informatie voor;

 • Huisartsen (of natuurlijk podotherapeuten) met een combi voor Arkada en UniBrace informatie
 • Huisartsen (of podotherapeuten) met Arkada methode informatie
 • Huisartsen (of podotherapeuten) met UniBrace informatie
 • Cliënten vóór de Arkada behandeling 
 • Cliënten ná de Arkada behandeling 
 • Cliënten na een UniBrace behandeling 

Om het werk van de stichting mogelijk te maken, vragen wij je om ons te steunen. Het lidmaatschap voor 2021 is 19,95 vrij van BTW. Wij bieden je;

 • Registratie in het register om je vindbaarheid te vergroten
 • Nieuwsbrief met actualiteiten rondom beide technieken
 • Toegang tot flyer materiaal (tegen kleine vergoeding)
 • Gratis beeldmateriaal om zelf te gebruiken voor promotie
 • Gratis Promotie post voor je eigen Facebook pagina
 • Besloten Facebook groep waar je informatie vind over de technieken, casuïstiek deling, je mag er je vragen stellen of je resultaten delen. Het is een besloten groep, waar alleen leden van de Stichting in kunnen.
 • Reclame via vakbladen en VTV beurs

Wil jij de stichting steunen en helpen de bekendheid van onze specialisaties te vergroten? Vul dan het aanmeldingsformulier in of stuur een geprinte versie naar: info@stichtingarkadanederland.nl

Wat maakt Arkada en UniBrace specialisten zo speciaal?

Probleem Oplossers

Voor ieder probleem een oplossing, maatwerk voor iedere nagel!

Vernieuwend

Open staan voor nieuwe ideeën, nieuwe technieken. Innovatie.

Creatief

Het geduld hebben om steeds weer out of the box te denken. Bijna niets is fout, bijna alles mag!

Professioneel

Binnen onze beroepsgrenzen kan en mag heel veel als je durft en contact maakt met collega’s en andere disciplines.

Wie zijn wij?

Cindy Oosterkamp

Cindy Oosterkamp

Bestuurslid en eigenaresse van -PObyC-

Cindy is medisch pedicure en 1e en 2e graad gecertificeerd Arkada specialist en UniBrace specialist. Zij is ook instructeur voor beide methodes. Zij schrijft het Nederlandse lesmateriaal voor de Arkada Methode en UniBrace training en geeft de trainingen onder de naam Pedicure Opleidingen by Cindy, of kortweg PObyC.

Cindy heeft haar praktijk, Pedicure Salon Cindy, bij haar thuis in Enschede, waar ze met veel passie haar cliënten behandelt en ook de privélessen verzorgt, als ze niet op locatie is.

Yvonne Boertjes

Yvonne Boertjes

Bestuurslid en eigenaresse van Arkada-webshop

Yvonne is 1e en 2e graad gecertificeerd Arkada specialist en UniBrace specialist. Zij is al jaren medisch pedicure en eigenaresse van Praktijk Voeten & Welzijn in Ommen. Zij heeft een passie voor natuurlijke oplossingen en dat is precies wat haar ook zo aangespreekt in de Arkada Methode.

Yvonne is ook het gezicht achter de webshop, waar je terecht kunt voor alle Arkada- en UniBrace-producten en benodigdheden. 

© Copyrights - Cindy Oosterkamp Kopiëren van materiaal is niet gewenst! -Bedankt voor uw begrip-