Het Arkada’s Brace-M of UniBrace systeem

informatie over de techniek

Arkada’s Brace-M eerder ook bekend onder de naam UniBrace, is ook een vinding van het team dat de Arkada methode ontwikkelde.

Het is een prachtig instrument waarmee verschillende soorten én maten metalen beugels voor alle vormen van ingroeiende nagels kunnen worden gemaakt. Doordat de maat individueel kan worden aangepast zijn de beugels ook geschikt voor kleinere tenen, kindertenen of zelfs vingers.

De beugels zijn over de hele nagelplaat te plaatsen of slechts aan één kant. We kunnen afhankelijk van de situatie kiezen voor bevestigen op verschillende manieren. Afhankelijk van de indicatie of juist de contra indicaties, kan er gekozen worden om een haakje rond uw nagelrand te gebruiken, maar de beugel kan ook op uw nagel worden geplakt. Als de situatie daarom vraagt, kunnen we zelfs voor een combinatie van deze opties kiezen.

Het vastplakken van de beugel doen we met composiet. Een volkomen veilig medisch goedgekeurd product, dat ook de tandarts gebruikt. Het grote voordeel is dat het veilig is en er zelden of geen allergische reacties te verwachten zijn.

De beugels worden gemaakt van chirurgisch staal dat voldoet aan de strengste eisen. Het is veilig voor gebruik op het menselijk lichaam. Ons draad heeft een CE keurmerk met registratienummer.

De behandeling is pijnloos en eenmaal op uw nagel aangebracht ziet het geheel er keurig netjes uit. U kunt alles doen en de druk en pijn worden direct verlicht.

Arkada’s TC-16 Serum

Net als bij de Arkada methode, zullen wij adviseren het unieke Arkada TC-16 collageen serum, te gebruiken. Dit serum bevat een zeer hoog aandeel (vis)collageen, dat ervoor zorgt dat de nagel en de huid en nagelbed elastisch worden. Dit zorgt ervoor dat uw nagel snel van vorm zal kunnen veranderen. Daarnaast beschermt het tegen schimmels en bacteriën en helpt het uw nagel regenereren voor een betere nagelkwaliteit en groei

Verloop van de behandeling

Met een nagel beugel kunnen wij de nagel geleidelijk van vorm doen veranderen. Dit gebeurd in de loop van een aantal weken. De beugel is van metaal en wil terug naar zijn oorspronkelijke vorm en neemt daarbij de nagelplaat mee omhoog. Zo wordt de pijnlijke ingroeiende kant van uw huid gelift.

Afhankelijk van de kromming van uw nagel, moeten we na een paar weken de beugel vervangen door een nieuwe. Steeds bekijken we opnieuw welk punt van uw nagel correctie nodig heeft. Zo kunnen we uw nagel een betere vorm geven. Uw klachten verdwijnen snel.

Bij sommige foto’s hiernaast zie je heel mooi wat het verschil gelijk is als de beugel geplaatst is. Je kunt je dan goed voorstellen dat de pijn direct verlicht wordt.

Kan Brace-M u helpen?

Herkent u misschien een van de volgende situaties?

  • U heeft ooit een ongelukje gehad met uw teen waardoor er een wondje ontstond?
  • U scheurt uw nagels wel eens in plaats van te knippen?
  • U knipt hoekjes weg omdat het steeds pijn gaat doen?
  • U heeft wel eens een ontsteking van  de huid rondom de nagel?
  • Of uw nagel is rond gebogen als een tunneltje?
  • Er ontbreekt een stuk van uw nagel en dat geeft steeds weer pijn?
  • Uw nagel is in de loop van de tijd, als het ware schuin gegroeid?

Dit soort situaties zijn redelijk makkelijk op te lossen met de Brace-M methode.

Heeft de ingroei een oorzaak in de stand van uw voet of teen of in de afwikkeling tijdens het lopen, dan zal er ook moeten worden gekeken of daar verandering in kan worden aangebracht. Bijvoorbeeld door het dragen van een orthese of steunzolen en goed passende schoenen. Waar nodig adviseren wij, ook een bezoekje aan de podotherapeut te brengen.

 

 

 

Resultaten

Resultaten

Resultaten

Resultaten

© Copyrights - Cindy Oosterkamp Kopiëren van materiaal is niet gewenst! -Bedankt voor uw begrip-