De Arkada Methode

informatie over de techniek

Deze mooie techniek, ontwikkeld door Adrian Arkada, podotherapeut uit Polen, stelt de behandelaar in staat om op een zachte manier de ingroeiende of ingegroeide nagelkant uit de nagelwal te buigen. 

De techniek is geschikt voor bijna iedere vorm van ingroei zoals; trauma nagels, stootnagels, tunnelnagels, (hyper) convexe nagels of nagels die na een operatieve ingreep klachten blijven geven. Het is ook mogelijk nagels van kleinere tenen, van kinderen of vingers te behandelen. De techniek is ook geschikt wanneer een nagelbeugel niet mogelijk of gewenst is. Zelfs bij een acute ontsteking is de behandeling mogelijk, mits een medisch pedicure toestemming krijg van uw huisarts.

Door middel van het speciale instrument “Arkada’s Cube” wordt de teen gefixeerd en heeft de behandelaar de handen vrij om rustig en zacht de zijkant van uw nagel in een zo optimaal mogelijke vorm te buigen. De druk op uw huid én de pijn verdwijnen. De nieuwe curve wordt tijdelijk gefixeerd met acryl. U ervaart weinig pijn tijdens de behandeling. U kunt gewoon alles doen en er zijn zelden complicaties te verwachten.

Het resultaat zal vaak veel langduriger zijn dan met andere regulatie methodes. Het is net als bij iedere andere techniek, wel belangrijk om de oorzaak van de ingroei te achterhalen. Lukt het om ook de oorzaak aan te pakken dan kan het resultaat zelfs permanent zijn.
Deze methode is ontwikkeld in Polen en wordt al sinds 2007 met veel succes toegepast. Inmiddels zijn er in 41 landen Arkada specialisten te vinden, waaronder Nederland.

Arkada’s TC-16 Serum

Het grote geheim achter het succes van de methode is zonder twijfel het unieke Arkada TC-16 collageen serum. Dit serum bevat een zeer hoog aandeel (vis)collageen, dat ervoor zorgt dat de nagel en de huid en nagelbed elastisch worden. Dit zorgt ervoor dat ik in staat ben zo’n grote verandering van de vorm van uw nagel te maken in 1 behandeling. Daarnaast beschermt het tegen schimmels en bacteriën en helpt het uw nagel regenereren voor een betere nagelkwaliteit en groei.Vorm veranderen
Met de Arkada methode kan ik uw nagel in ongeveer een uur compleet veranderen. De nagel kan veel rechter worden gebogen. waardoor de kanten van uw nagel niet meer in de huid zullen prikken. We draaien als het ware de tijd een stuk terug en herstellen zoveel als mogelijk in één keer de originele vorm en breedte van uw nagel. 

Vorm veranderen

Met de Arkada methode kunnen we uw nagel in ongeveer een uur compleet veranderen. De nagel kan veel rechter worden gebogen. waardoor de kanten van uw nagel niet meer in de huid zullen prikken. We draaien als het ware de tijd een stuk terug en herstellen zoveel als verantwoord is in één keer de originele vorm en breedte van uw nagel.

Kan Arkada u helpen?

  • Herkent u misschien een van de volgende situaties?
  • U heeft ooit een ongelukje gehad met uw teen waardoor er een wondje ontstond?
  • U scheurt uw nagels wel eens in plaats van te knippen?
  • U knipt hoekjes weg omdat het steeds pijn gaat doen?
  • U heeft wel eens een ontsteking van de huid rondom de nagel?
  • Of uw nagel is rond gebogen als een tunneltje?
  • Er ontbreekt een stuk van uw nagel en dat geeft steeds weer pijn?

Vaak zijn dit situaties waarbij de oorspronkelijke nagel eigenlijk niet het probleem was, maar meer het slachtoffer. Die gevallen zijn redelijk makkelijk op te lossen met de Arkada methode.

Heeft de ingroei een oorzaak in de stand van uw voet of teen of in de afwikkeling tijdens het lopen, dan zal er ook moeten worden gekeken of daar verandering in kan worden aangebracht. Bijvoorbeeld door het dragen van een orthese of steunzolen en goed passende schoenen. Waar nodig adviseren wij u dan, ook een bezoekje aan de podotherapeut te brengen.

Resultaten

Resultaten

Resultaten

Resultaten

© Copyrights - Cindy Oosterkamp Kopiëren van materiaal is niet gewenst! -Bedankt voor uw begrip-