Als stichting hebben we niet heel direct last van de corona crisis. Sterker nog, het geeft ons tijd om achter de schermen aan allerlei zaken te werken. Dat doen we dan ook. Want normaal gesproken moet alles tussen de letterlijke “bedrijven” door gebeuren.

Yvonne en ik runnen natuurlijk ieder onze eigen praktijken, Yvonne heeft daarbij nog de Arkada-webshop en ik geef workshops en trainingen.

Zoals je misschien weet, maken we alles zelf. De flyers, de website. Van het uitzoeken van kleuren, tot het bedenken van logo’s, teksten, foto’s maken. Echt alles. Het klinkt zo simpel, maar geloof me, het is ontzettend veel en vooral tijdrovend werk. Maar we doen het graag. Want je weet we hebben een doel voor ogen. Wij willen onze fantastische technieken op de Nederlandse kaart zetten.

UniBrace is al een groot succes. De workshop is geaccrediteerd en de mooie beugels voelen zich tussen de andere traditionele technieken al aardig ingeburgerd. Eigenlijk iedereen die de workshop volgt is super enthousiast en ziet ongekende mogelijkheden. Voor het eerst begrijpen we wat een beugel nu eigenlijk doet en kan doen, hoe dat precies werkt en wanneer je welke kracht in gaat zetten en ook wanneer juist niet. Toegegeven het is even een dingetje; draadje vast houden, composiet vasthouden, lampje vasthouden, niet in het licht kijken…. pfff dat heeft echt even wat oefening nodig. “Vlieguren maken!!”, roep ik altijd. Maar als dat eenmaal lukt, dan heb je ook echt iets moois in huis voor je cliënten.

Arkada’s Methode, ligt wat gevoeliger. Dat is ons zorgenkindje zogezegd en de grootste reden om de stichting op te zetten. Juist deze techniek heeft het in zich om pas echt het verschil te gaan maken. De techniek is super mooi. Je kunt er meer mee dan ooit tevoren in een zeer korte tijd. Dat geeft zoveel verlichting voor de mensen. De moeilijkheid zit hem in het onderscheid tussen een ingroeiende nagel en een ingegroeide nagel. We hebben tenslotte grenzen aan ons beroep in Nederland en dat is ook goed. De techniek gaat volgens deskundigen verder, waar normale regulatie technieken dat niet aankunnen, het is een behandeling die in de meeste gevallen in plaats van een operatieve ingreep ingezet zal gaan worden. Daarom moeten er veel vraagstukken bestudeerd worden. Maar daarvoor moest heel rustig en goed campagne gevoerd worden. Er zijn goede gesprekken gevoerd en we hebben de techniek live gedemonstreerd. Dat traject hebben we nu achter de rug. Nu is het afwachten. Maar we zijn optimistisch en houden jullie op de hoogte.

Cindy

© Copyrights - Cindy Oosterkamp Kopiëren van materiaal is niet gewenst! -Bedankt voor uw begrip-
Share This